Laatste nieuws op Facebook

14 februari jongstleden is huisarts Nico van Hasselt op 93-jarige leeftijd overleden.

Hij was jarenlang betrokken bij onze zwemvereniging. Recreatief zwemster en oud-waterpoloster Aukje van der Valk blikt terug op deze periode: 

"Op 14 februari overleed Nico van Hasselt, na een kort ziekbed en vijf dagen voor hij 94 jaar zou worden. Op 3 juli 2016 vierde hij zijn 60-jarig jubileum als huisarts, een unicum!
Hij werd medio 1957 geïntroduceerd door onze toenmalige voorzitter Ko Koster en was tot begin tachtiger jaren onze clubarts die belangeloos alle, toen nog verplichte, sportkeuringen verrichtte.
Oudere Meeuwenleden herinneren zich vast nog wel de winterse zondagochtenden waarop de keuringen plaatsvonden. Bibberend met alleen een onderbroek aan in de koude wachtkamer waar mevrouw Van Hasselt alles in goede banen leidde en zorgde dat er geen sjoemelplassen werden ingeleverd.
En in de spreekkamer een altijd opgewekte dokter met zijn slimme kritische oogjes, waarvoor niets verborgen bleef. Onder toezicht van de rode huiskater werden de Meeuwenleden uitgebreid tegen het licht gehouden en als hij iets zag wat hem niet beviel, stuurde hij je prompt door naar je eigen huisarts.
Dokter Nico van Hasselt was een heel bijzondere arts die zijn leven volledig in dienst stelde van zijn medemens."

Wij wensen de nabestaanden van Dokter van Hasselt veel sterkte toe met het verlies.
(Foto: AT5)

 Foto dokter van Hasselt. Bron: AT5

Contactgegevens

De Meeuwen Diemen
Ouderkerkerlaan 10
1112 BE Diemen-Zuid
e-mail: ledenservice@demeeuwen.nl
Locatie zwembad
Wethouder F.B. Duranbad
Ouderkerkerlaan 10
1112 BE Diemen-Zuid
Vertrouwenspersoon Michael van Leeuwen
e-mail: vcpmichael@demeeuwen.nl.
telefonisch: stuur een (MMS-)bericht naar het e-mailadres en je wordt teruggebeld