Laatste nieuws op Facebook

Aukje is al sinds hele lange tijd een bekend Meeuwen-lid en is in veel vrijwilligerstaken actief geweest binnen de vereniging.
De afgelopen jaren was zij met name elke 6 weken te vinden bij de bestuursvergaderingen als notulist.

Na jaren neemt zij nu afscheid van het bestuur.
Benieuwd wat zij allemaal bij de vereniging heeft gedaan?
En hoe zij tegen onze vereniging aan kijkt?

Lees dan snel verder.aukje 1

In welk jaar ben je lid geworden van De Meeuwen en bij welke afdelingen ben je sindsdien actief geweest?

 Begin 1968 ben ik lid geworden van de Meeuwen, waar ik in het eerste (en enige) dames-waterpoloteam kwam. In 1969 heb ik het KNZB-diploma zweminstructeur gehaald en ben ik bij De Meeuwen gaan lesgeven aan de A-tjes, ook heb ik toen het afzwemmen geregeld. Ik denk dat ik dat een jaar of zes heb gedaan, dat weet ik niet meer precies.

Na de verhuizing in 1980 van Amsterdam-Oost naar Diemen-Zuid heb ik nog een aantal jaren het afzwemmen georganiseerd en als KNZB-afgevaardigde het diplomazwemmen afgenomen.

Rond 1987 ben ik gestopt met polo, ik was toen begin 40 en moest zwemmen en trainen met meisjes van 14 die me aanspraken met u en mevrouw; tijd om plaats te maken! Om toch in conditie te blijven ben ik overgestapt naar recreatief zwemmen.

Hoe ben je bij De Meeuwen terecht gekomen?

Eind 1967 verhuisde ik naar Amsterdam, waar mijn toenmalige verloofde woonde. In Den Haag zat ik in het damesteam van CWP en ik wilde in Amsterdam graag verder poloën. Waarom De Meeuwen? Heel simpel: omdat ik na mijn verhuizing in Oost ging wonen en het Sportfondsenbad waar De Meeuwen zwommen lekker dichtbij was.

Op welke wijze ben je nu nog actief binnen de vereniging?

Op de late woensdagavond zwem ik op het recreanten-uur 40-50 baantjes, klets nog zeker 20 minuten na onder de douche, gevolgd door een rondje in het Wapen van Diemen met mijn zwemmaatjes Gerrie de Ruiter en Ria Morssink. Gerrie kwam ook in 1968 (of 1969) bij de polodames van De Meeuwen en we hebben al die 50 jaren samen gespeeld en gezwommen, Ria sloot zich zo’n 25 jaar geleden bij ons aan toen Gerrie en ik “recreatief” zwommen.

Verder ben ik inzetbaar als het met oud-leden te maken heeft. Ik heb bijvoorbeeld de laatste twee jubilea de evenementencommissie geholpen bij de organisatie van de reünie.

aukje 2
 Dames 1 en 2 van De Meeuwen tijdens de zomer van 1985

Wanneer ben je begonnen als notulist van het bestuur en wat sprak je hierin aan?

In december 2009 heb ik mijn eerste verslag van een bestuursvergadering gemaakt. Na de noodkreet van secretaris Remi Boing besloot ik dat ik eigenlijk best wel weer wat voor de vereniging wilde doen, tenslotte hadden we een riant zwemuurtje op de woensdagavond en pro quo quid. Aan alles komt alleen ook weer een eind en na tien jaar vond ik het mooi geweest en bovendien ook tijd om het stokje door te geven aan de jeugd.

Hoe heb jij de Meeuwen zien veranderen in de afgelopen 10 jaar en hoe kijk je nu naar het bestuur?

De laatste jaren wordt er hard gewerkt aan samenhang en samenwerking van de afdelingen onderling en in financieel opzicht zijn De Meeuwen gezonder geworden. Ik heb enthousiaste bestuursleden en afdelingsafgevaardigden meegemaakt met het Meeuwenhart op de goede plaats en kijk met veel vertrouwen de Meeuwentoekomst tegemoet met het huidige jonge bestuur.

Wat is je leukste herinnering die je hebt aan De Meeuwen?

Als ik terug denk aan De Meeuwen heb ik drie  hele leuke herinneringen:

  • De allerleukste is dat ik mijn man, Hans Biesbrouck, heb leren kennen bij De Meeuwen, hij speelde destijds bij Heren 1 dat in 1973 kampioen van Nederland werd, maar het was pas in 1983 dat hij “mijn kampioen” werd!
  • De jarenlange vriendschap met Gerrie de Ruiter en Ria Morssink. 
  • Het plezier in zwemmen en de gezelligheid met de andere meiden tijdens trainingen en uit- en thuiswedstrijden, hoewel we ons vroeger bij de wedstrijden in de onverwarmde buitenbaden wel eens afvroegen of waterpolo nou écht zo leuk was in water van 15 graden……

Verder hoop ik nog lang bij de Meeuwen te blijven zwemmen, mijn grote voorbeeld is Iet Koster die tot dik in de tachtig haar baantjes zwom. Jullie zijn dus nog niet van me af!

Het bestuur is met het vertrek van Aukje op zoek naar een nieuwe notulist. Vind jij het interessant om te weten wat er allemaal in de vereniging speelt en ben jij handig in het uitwerken van stukken? Neem dan snel contact op met het bestuur via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Contactgegevens

De Meeuwen Diemen
Ouderkerkerlaan 10
1112 BE Diemen-Zuid
e-mail: ledenservice@demeeuwen.nl
Locatie zwembad
Wethouder F.B. Duranbad
Ouderkerkerlaan 10
1112 BE Diemen-Zuid
Vertrouwenspersoon Michael van Leeuwen
e-mail: vcpmichael@demeeuwen.nl.
telefonisch: stuur een (MMS-)bericht naar het e-mailadres en je wordt teruggebeld