Laatste nieuws op Facebook

Op zondag 19 januari worden weer de jaarlijkse Diemense sportprijzen uitgereikt!

De Meeuwen doen het goed en zijn maar liefst drie keer genomineerd! In de categorie ‘Sportploeg van het jaar’ maken zowel het synchroonzwemteam als het eerste dames waterpoloteam kans op de prijzen! In de categorie ‘Sporter van het jaar’ hoort Lars de Vries van de afdeling Wedstrijdzwemmen bij de genomineerden!

 Het synchroonzwemteam

Leanne Den Boer, betrokken ouder en vrijwilliger bij de vereniging is blij met de nominatie en benadrukt dat synchroonzwemmen een veelzijdige sport is: “synchroonzwemmen is hoewel het niet zo klinkt ook een individuele sport. Je zwemt op je eigen niveau en haalt diploma's mits je daar aan toe bent. Ons team bestaat uit 22 meisjes die op dit moment voor verschillende diploma’s aan het trainen zijn.” Ondanks dat de meisjes aan hun individuele niveau kunnen werken is er ook veel aandacht voor het samenwerken en het teamgevoel. Aan het einde van het seizoen wordt er een groepsnummer gezwommen in verschillende groepjes van meisjes die op hetzelfde niveau zwemmen. De jonge zwemster van De Meeuwen doen het mede daarom heel erg goed. Leanne: “tijdens onze laatste wedstrijd van afgelopen seizoen zijn er in elke categorie medailles gewonnen. Dat vraagt om verbondenheid en teamwork. Hiervoor hebben we een maandelijkse teambuildingstraining in het leven geroepen. Alle meisjes doen hieraan mee. Het is een spelletjestraining en na afloop wordt er met elkaar gegeten. Door echt met in elkaar in contact te komen zie je dat de verbondenheid van de groep wordt vergroot. Met als doel mooie resultaten, stabiliteit en vooral veel plezier voor de sport.”

De medaille winnaressen!De trotse winnaressen

Tim Niessen, trainer en coach van het eerste waterpolo damesteam van De Meeuwen vertelt dat hij leiding geeft aan een diverse groep dames: “dames 1 is een manusje van alles. Een mooie mix van ervaren speelsters en minder ervaren speelsters. Van 18 tot 30 jaar. Met één iets oudere speelster maar dan weer met zéér veel ervaring.” Er heerst een goede sfeer in de ploeg. Tim onthult het geheim hierachter: “ondanks deze verschillen hebben ze één ding gemeen. Ze houden allemaal stuk voor stuk even veel van het spelletje waterpolo. Dit is dan ook de grootste drive in dit team. Een wedstrijd winnen is leuk, maar samenspel is veel belangrijker. Als er een wedstrijd wordt gewonnen maar zonder samenspel voelt dat bij deze dames dan ook als een verlies. Een wedstrijd verliezen daarentegen, maar er met zijn alle keihard voor strijden en een sterke wedstrijd spelen voelt dan eigenlijk weer als winst. Hierdoor is het een team dat voor elkaar en met elkaar werkt, iedere training en iedere wedstrijd weer.” Deze goede sfeer en de uitstekende begeleiding van trainer Tim werpt dan ook zijn vruchten af. Het eerste damesteam draait momenteel mee in de top 4 van de competitie en heeft nog uitzicht op het kampioenschap.

PicturePeopleAmstelveen 11 van 57Tim Niessen de trainer van de dames  

Het dames team

Lars de Vries, bescheiden als altijd, was helaas niet bereikbaar voor commentaar, maar heeft zijn nominatie meer dan verdiend. Hij is al jaren een betrokken en gemotiveerd lid van de afdeling Wedstrijdzwemmen van De Meeuwen en is dan ook zeer vaak in het zwembad te vinden. Al het trainen heeft zijn vruchten afgeworpen! Afgelopen december is hij regiokampioen geworden op 100-meter vrije slag. Deze titel heeft hem zelfs een plek op het Nationale kampioenschap opgeleverd!

Lars de Vries

De uitreiking van de jaarlijkse prijzen vindt plaats op zondag 19 januari om 20:00 in De Omval. De avond zal gevuld zijn met verschillende artiesten en sporters, zoals Theo Danes, Björn van de Doelen en Enith Brigitha. Ook zal er een demonstratie Breakdance gegeven worden. Plaatsen kunnen gratis worden gereserveerd via: www.Theaterdeomval.nl

Contactgegevens

De Meeuwen Diemen
Ouderkerkerlaan 10
1112 BE Diemen-Zuid
e-mail: ledenservice@demeeuwen.nl
Locatie zwembad
Wethouder F.B. Duranbad
Ouderkerkerlaan 10
1112 BE Diemen-Zuid
Vertrouwenspersoon Michael van Leeuwen
e-mail: vcpmichael@demeeuwen.nl.
telefonisch: stuur een (MMS-)bericht naar het e-mailadres en je wordt teruggebeld