Laatste nieuws op Facebook

Goed nieuws - we gaan weer zwemmen met De Meeuwen!

Met groot enthousiasme kunnen we mededelen dat de zwembaden weer open mogen van de overheid!

Op de achtergrond zijn het bestuur en de afdelingen hard bezig met een plan om de trainingen vanaf aanstaande maandag 18 mei te gaan hervatten, dit geldt ook voor 18+ leden. Natuurlijk moeten wij hier meteen bij zeggen dat er flink wat veranderd is, ook bij de Meeuwen. Er zijn veel nieuwe regels en niet alle activiteiten mogen zomaar doorgaan ivm Corona maatregelen. Desalniettemin zullen veel leden blij zijn om weer water te mogen aanraken!  

Hieronder staan twee belangrijke documenten om de herstart zo goed mogelijk te laten verlopen. Mocht je na het lezen van deze e-mail én de bijlagen toch nog vragen hebben, stuur dan een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Lees het "protocol verantwoord zwemmen" met de regels rondom Corona en zwemmen heel goed door! Het omkleden, het zwemmen zelf en ook het vertrek en de ouders op de tribune; alles is anders dan je gewend was. Natuurlijk geldt als allerbelangrijkste regel: blijf thuis als je klachten hebt. We hebben ook een filmpje gemaakt waarin je kunt zien hoe het er aan toe gaat in deze tijd in het Duranbad. Kijk het filmpje

Het leszwemmen bij De Meeuwen begint weer voor de kinderen die zwemmen voor diploma A, B, C en het snorkelen. Door de beperkingen van het RIVM kunnen we de kinderen van badje 1 t/m 4 nog geen zwemles aanbieden. Alle ouders van het leszwemmen ontvangen hier ook nader bericht over van de coördinator leszwemmen (Hilda Koevoets, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

Alle wedstrijdafdelingen gaan weer beginnen met trainingen in het water. We bieden alle leden van synchroonzwemmen, waterpolo en wedstrijdzwemmen de kans om twee keer per week te trainen, grotendeels op dezelfde dagen als voorheen.  Ook de leden van het sterrenplan en recreatief zwemmen kunnen één keer per week trainen.

Voor de leden tot en met 12 jaar oud verandert er in het water weinig; de kinderen mogen onderling contact hebben en hun sport in het water normaal uitvoeren. Wel moet er minimaal 1,5 meter afstand tot de trainer/lesgever gehouden worden. Voor de leden van 13 jaar en ouder zijn er wel veel veranderingen: iedereen moet in het water óók 1,5 meter afstand van elkaar houden en er mag niet zomaar materiaal gebruikt worden: materiaal mag niet uitgewisseld worden en moet vóór en na gebruik worden schoongemaakt. Alle trainers hebben de juiste instructies en zullen creatief en sportief hun trainingsprogramma's hierop aanpassen. 

Nog een belangrijke aanpassing is dat de tijden van jouw training geen start en eindtijden zijn, maar tijden waarop je de zwemzaal binnenkomt en weer verlaat. Als je bijvoorbeeld traint van 18:00 tot 19:00, betekent dat dat je om 18:00 uur al omgekleed bent, handen gewassen hebt en dan pas de zwemzaal in komt. Uiterlijk om 19:00 uur verlaat je de zwemzaal weer, voor die tijd heb je het water dus al verlaten. Dit om zoveel mogelijk contact onderling te vermijden. 

Van jonge kinderen (tot en met 12) nemen de ouders de zwemspullen mee en verlaten de ouders het zwembad, zij mogen ook niet binnen wachten, maar moeten naar buiten toe gaan. Leden vanaf 13 jaar moeten hun tas en spullen meenemen de zwemzaal in, zij krijgen hiervoor een plek aangewezen. 

Daarnaast moet je je voor trainingen van 13 jaar en ouder iedere week online inschrijven. Je kunt je alleen inschrijven voor de trainingen van je eigen afdeling. We moeten dit doen, omdat er een maximum is van 24 personen van 13 jaar en ouder tegelijk in het zwembad. Dit is niet nodig voor de groepen tot en met 12 jaar. Ieder weekend ontvang je een aparte e-mail met de aanmeldformulieren voor die week.

Het is voor iedereen een flinke aanpassing en we beseffen dat we van jullie, ouders en leden, ook wat zullen vragen in voorbereidingen. Het is een gekke tijd waarin het nieuws ons soms snel inhaalt, wij als vereniging doen er alles aan om steeds de meest actuele informatie te hebben en gebaseerd daarop zoveel mogelijk zwemuren te kunnen aanbieden. 

Toch, ondanks alles, overheerst de blijdschap dat we het water weer mogen gebruiken en we weer heerlijk kunnen zwemmen. 

We hopen iedereen vanaf komende week weer te mogen verwelkomen in het water. Mochten er nog vragen, overwegingen of zorgen zijn; Wij staan voor jullie klaar! 

Met vriendelijke groet,

---

Bestuur De Meeuwen Diemen 

Contactgegevens

De Meeuwen Diemen
Ouderkerkerlaan 10
1112 BE Diemen-Zuid
e-mail: ledenservice@demeeuwen.nl
Locatie zwembad
Wethouder F.B. Duranbad
Ouderkerkerlaan 10
1112 BE Diemen-Zuid
Vertrouwenspersoon Michael van Leeuwen
e-mail: vcpmichael@demeeuwen.nl.
telefonisch: stuur een (MMS-)bericht naar het e-mailadres en je wordt teruggebeld