Laatste nieuws op Facebook

Na een gelijkspel tegen de Otters van twee weken geleden was het al snel duidelijk dat de Pupillen E1 van de Meeuwen Diemen een goed seizoen tegemoet ging. En wat bleek: het vermoeden werd zaterdagavo Na een gelijkspel tegen de Otters van twee weken geleden was het al snel duidelijk dat de Pupillen E1 van de Meeuwen Diemen een goed seizoen tegemoet ging. En wat bleek: het vermoeden werd zaterdagavond nog maar eens bevestigd met een glansrijke overwinning op ZPCH P3. Met een score van 9 om 2 was het wel duidelijk wie de sterkste van de twee was!

Een goed begin

Al vrij snel in de wedstrijd was het een feit dat de Pupillen het ging winnen van hun tegenstander. Door onder andere de snelheid van Scott, de krachtige schoten van Daan en het lef van Damian kregen zij al snel de overhand in de wedstrijd. In het eerste part stond het dan ook al 3-0, een ruime voorsprong.

Opassen in het tweede part

Vol goede moed, en met misschien wel wat teveel moed, begonnen de pupillen aan het tweede part dat in de beginfase gelijk op ging. De tegengoal die viel was dan ook een wake-up call voor de mannen die er snel weer een tandje bij zetten. Al snel werd het overwicht weer hersteld en vlogen de doelpunten om de oren van de tegenstander. Van meer dan 7 meter schoot Scott de bal in de rechterkruising, een prachtgoal. Chapeau Scott!

Een tactische wissel

In het derde part van de wedstrijd wisselden keeper Jesse en aanvaller Lars van positie. Door het prima aanvallende spel dat de veldspelers leverden had Jesse tot dan toe een relatief gemakkelijke wedstrijd. Desalniettemin keepte hij de sterren van de hemel, want slechts één schot liet hij door. Lars, die al 2 ballen in de goal had gesmeten, kreeg het iets moeilijker. Maar tot grote vreugde van het publiek stopte de nieuwe doelman een paar lastige schoten en bleef het aantal tegengoals ongewijzigd. Toch benutte ZPCH nog één kans. Dit resulteerde in de tweede en tevens laatste treffer van het team.

Damian scoort!

Het vierde part was die van Damian. Hoewel Damian niet de langste speler van het veld was liet hij zich niet bedotten en scoorde twee keer achter elkaar. Zijn vader, apetrots als hij was, schreeuwde naar het publiek: “Dat is mijn zoon! Dat is mijn zoon!”. Met nog één minuut op de klok stond het 8-2 en leek het erop dat de score nog boven de 10 kon uitstijgen. De spanning was dan ook om te snijden toen de laatste seconden voorbij tikten. Totdat Daan nog een treffer maakte: 9-2. Helaas was er niet meer voldoende tijd om de tiende erin te schieten en bleef de stand op een zeer respectabele 9-2 staan. Na afloop waren de helden van de Meeuwen Diemen dan ook zeer trots op hun prestatie. De eerste overwinning van het seizoen en dan ook nog met zulke cijfers! Uitzinnig van vreugde vertrokken zij dan ook naar de kleedkamer. Het bleef nog lang onrustig in Diemen.

Contactgegevens

De Meeuwen Diemen
Ouderkerkerlaan 10
1112 BE Diemen-Zuid
e-mail: ledenservice@demeeuwen.nl
Locatie zwembad
Wethouder F.B. Duranbad
Ouderkerkerlaan 10
1112 BE Diemen-Zuid
Vertrouwenspersoon Michael van Leeuwen
e-mail: vcpmichael@demeeuwen.nl.
telefonisch: stuur een (MMS-)bericht naar het e-mailadres en je wordt teruggebeld