Contact

Antwoord op je vragen vind je onder de Ledenservice » Veelgestelde vragen en vragen over de zwemlessen.
Voor meer informatie kun je ons op de volgende manieren bereiken.

Per Post, Telefoon of E-mail
De Meeuwen Diemen
Ouderkerkerlaan 10
1112 BE Diemen-Zuid
E-mail: ledenservice@demeeuwen.nl

In het zwembad
Wethouder F.B. Duranbad
Oudekerkerlaan 10
1112 BE Diemen-Zuid

Documenten

Documenten

De volgende documenten zijn relevant voor leden van De Meeuwen Diemen:

Onderstaande formulieren zijn voor intern gebruik:

In 1948 richtte ze de kunstzwemafdeling bij De Meeuwen op en legde zo de basis voor de successen in de jaren '60 en '70.

Iet van Feggelen was een fenomeen op de rugslag. Zij behaalde o.a. een wereldrecord, veroverde driemaal de Nederlandse titel en haalde brons op het EK.

Dat Iet van Feggelen (1921 - 2012) goed kon zwemmen was al vroeg duidelijk. Al gauw bleek dat Iet aanleg had voor de rugslag. Op 13 februari 1938 beleefde Iet van Feggelen met een wereldrecord op de 400 meter haar doorbraak. Samen met de Rotterdamse Cor Kint domineerde zij internationaal de rugslag. Tijdens de Europese Kampioenschappen in Londen (1938) eindigde Iet van Feggelen als tweede, net achter Cor Kint.

De Diemense wereldrecordhoudster op alle afstanden rugcrawl (1938).

De Tweede Wereldoorlog maakte een abrupt einde aan het internationale sportvertier. Met haar club De Meeuwen verloor ze de waterpolofinale om het landskampioenschap van 1943. Juist in deze periode behaalde zij haar grootste nationale successen. Drie maal achtereen veroverde zij de Nederlandse titel op de 100 meter rugslag. In 1947 veroverde zij samen met Nel van Vliet en Hannie Termeulen het wereldrecord op de 3 x 100 meter wisselslag. Haar grootste individuele succes behaalde zij bij de Europese titelstrijd van 1947 in Monaco. Hier behaalde zij de bronzen medaille op de 100 m rugslag.

Irene van Feggelen samen met haar moeder, broer en haar vader in 1941.

In Amerika was ze in aanraking gekomen met kunstzwemmen. Samen met Jan Ambrust introduceerde zij het 'waterballet' in Nederland. Al in 1948 richtte Iet bij haar zwemclub De Meeuwen een afdeling 'kunstzwemmen' op. Daarmee legde zij de basis voor de latere Nederlandse successen in de jaren zestig en zeventig. Van 1957 tot in de jaren zeventig begeleidde zij het nationale team op internationale toernooien. In 2009 werd Iet Koster-Van Feggelen opgenomen in de International Swimming Hall of Fame in Fort Lauderdale, Florida vanwege haar prestaties en als pionier van het synchroonzwemmen in Europa. Onlangs nog in 2012 werd besloten om een straat in de nieuwe Diemense wijk Plantage De Sniep naar haar te vernoemen.

Contactgegevens

De Meeuwen Diemen
Ouderkerkerlaan 10
1112 BE Diemen-Zuid
e-mail: ledenservice@demeeuwen.nl
Locatie zwembad
Wethouder F.B. Duranbad
Ouderkerkerlaan 10
1112 BE Diemen-Zuid
Vertrouwenspersoon Michael van Leeuwen
e-mail: vcpmichael@demeeuwen.nl.
telefonisch: stuur een (MMS-)bericht naar het e-mailadres en je wordt teruggebeld