Anton Gerrit Jan 'Ton' Buunk wordt geboren in Amsterdam op 18 september 1952. Ton is voormalig waterpoloër, die Nederland viermaal vertegenwoordigde bij de Olympische Spelen.

Tonnie Buunk speelt waterpolo.

Als lid bij De Meeuwen maakt Buunk in München (1972) zijn Olympisch debuut, waar Nederland uiteindelijk als zevende eindigde. Hij speelde hierbij samen met Hans Wouda in het team. Zijn grootste internationale succes vierde de robuuste aanvoerder vier jaar later in Montreal (1976), waar de nationale ploeg de bronzen medaille won. Die prestatie geldt als het hoogtepunt uit de Nederlandse waterpologeschiedenis.

Holland won met 3 tegen 2 van USSR.

In de twee daaropvolgende Olympische toernooien moest Buunk beide keren genoegen nemen met de zesde plaats. Bij zijn vierde en laatste Olympische optreden in Los Angeles (1984) had Buunk de eer om de Nederlandse vlag te dragen tijdens de openingsceremonie.

Buunk mocht namens Nederland de vlag dragen bij de openingsceremonie van de Olympische Spelen.

Begin 2011 werd Buunk samen met Hans Wouda voor het Parool hierover geinterviewd in de serie Pronkstukken. Na zijn actieve sportcarrière legde Buunk zich toe op het bedrijf dat zijn vader aan het einde van de Tweede Wereldoorlog oprichtte, Buunk Metze Hoveniers BV. Sinds 1985 staat de onderneming onder zijn leiding.

Contactgegevens

De Meeuwen Diemen
Ouderkerkerlaan 10
1112 BE Diemen-Zuid
e-mail: ledenservice@demeeuwen.nl
Locatie zwembad
Wethouder F.B. Duranbad
Ouderkerkerlaan 10
1112 BE Diemen-Zuid
Vertrouwenspersoon Michael van Leeuwen
e-mail: vcpmichael@demeeuwen.nl.
telefonisch: stuur een (MMS-)bericht naar het e-mailadres en je wordt teruggebeld