Zou je eigenlijk wat meer willen bewegen? En houd je van zwemmen? Dan is waterpolo misschien wel wat voor jou. Bij de waterpolo-afdeling van Zwemvereniging De Meeuwen Diemen zijn nieuwe meiden van harte welkom.

Op waterpolo zit een enorm stigma, zegt speelster Tessa. Het staat bekend als een ruwe en gemene sport. Waterpolo is weliswaar een contactsport, maar het water heeft een remmende werking. Dit betekent dat fysieke duels door de weerstand van het water niet hard aankomen. In tegenstelling tot het heersende beeld is waterpolo juist een blessurevrije sport. Je gebruikt al je spieren, maar belast je gewrichten niet.

Naast de trainingen wordt er in competitieverband wedstrijden gespeeld. Een waterpolowedstrijd bestaat uit vier parten van vijf minuten zuivere speeltijd. Dat lijkt kort, maar een wedstrijd kan erg inspannend zijn. Je bent namelijk de hele tijd bezig, benadrukt Tessa. Doordat je in het water ligt moet je bijvoorbeeld steeds je benen blijven gebruiken. Ook zorgt je positie in het water ervoor dat het een uitdaging is om overzicht te houden. Je kan het veld namelijk minder goed overzien.

Het damesteam heeft plek voor jong en oud, ervaren of onervaren. De enige voorwaarde die wordt gesteld: plezier hebben. Buiten de trainingen en wedstrijden om doen de meiden dan ook graag leuke dingen samen. Zo wordt er binnenkort ter afsluiting van het seizoen door een van de teamgenoten een barbecue georganiseerd. "Het is vooral de gezelligheid die ons bindt", vertelt Tessa. In de afgelopen maand zijn er al drie nieuwe spelers met uiteenlopende leeftijden aan de damesteams toegevoegd.

Heeft het lezen van dit artikel je enthousiast gemaakt? En durf je het aan? Of ken je iemand die past in het profiel? Zwemvereniging De Meeuwen Diemen biedt de mogelijkheid om vier keer gratis mee te trainen. Na de zomerstop wordt er in augustus weer wekelijks getraind op woensdag van 20.45 tot 21.45 uur en zondag van 18.30 tot 19.30 uur. Op zaterdagavond worden de wedstrijden gespeeld. De trainingen en thuiswedstrijden vinden plaats in het Wethouder F.B. Duranbad te Diemen, waar ook de mogelijkheid is om gratis te parkeren. Voor meer informatie: www.demeeuwen.nl of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Contactgegevens

De Meeuwen Diemen
Ouderkerkerlaan 10
1112 BE Diemen-Zuid
e-mail: ledenservice@demeeuwen.nl
Locatie zwembad
Wethouder F.B. Duranbad
Ouderkerkerlaan 10
1112 BE Diemen-Zuid
Vertrouwenspersoon Michael van Leeuwen
e-mail: vcpmichael@demeeuwen.nl.
telefonisch: stuur een (MMS-)bericht naar het e-mailadres en je wordt teruggebeld