Afgelopen maandag 30 mei vond het eerste schoolwaterpolotoernooi van IJburg plaats.

Veertig enthousiaste kinderen van de basisscholen De Neptunus en Steigereiland beleefden veel waterpret in het Wethouder F.B. Duran sportcentrum te Diemen. Organisator was de waterpolo-afdeling van zwemvereniging De Meeuwen Diemen.

Schoolwaterpolotoernooi IJburg 2016
Nadat de kinderen in teams waren ingedeeld kon het toernooi beginnen. De kinderen onder 10 jaar speelden in vier teams een eigen minipolotoernooi in het ondiepe gedeelte van het zwembad waar men kon staan. Vier teams met kinderen tot en met 12 jaar speelden voor de wisselbeker op het diepe deel van het zwembad. De kinderen hadden veel plezier en verbaasden de aanwezige waterpolotrainers met leuk overspelen van de bal, waarbij er vrolijk op los werd gescoord door de jongens en meiden. Helemaal prima dus!

De kinderen van het team onder leiding van coach Scott van der Roest (Hajar, Khadija, Wolf, Kaan en Emme) wisten beslag te leggen op de eerste plaats van het minipolotoernooi. De wisseltrofee en de complimenten bij de kinderen onder 12 gingen naar het team (Lisa, Imme, Wouter, Mohammed en gastspeler Kay) van Dames1-speelster Tessa Coumou. De twee kampioenen wisten al hun wedstrijden te winnen! Het toernooi was om 20.00 uur afgelopen. Hierna volgde de prijsuitreiking in de hal van het zwembad. Uiteraard kregen alle kinderen een vaantje en iets lekkers mee naar huis. De kinderen van De Neptunus mogen volgend jaar hun titel verdedigen en kunnen nu een jaar lang genieten van de wisselbeker in de prijzenkast van de school.

Contactgegevens

De Meeuwen Diemen
Ouderkerkerlaan 10
1112 BE Diemen-Zuid
e-mail: ledenservice@demeeuwen.nl
Locatie zwembad
Wethouder F.B. Duranbad
Ouderkerkerlaan 10
1112 BE Diemen-Zuid
Vertrouwenspersoon Michael van Leeuwen
e-mail: vcpmichael@demeeuwen.nl.
telefonisch: stuur een (MMS-)bericht naar het e-mailadres en je wordt teruggebeld