Maar liefst 22 zwemmers van zwemvereniging De Meeuwen wisten zich te plaatsen voor de regionale winterkampioenschappen die afgelopen weekend in het splinternieuwe Sportcomplex Koning Willem-Alexander werden gezwommen.

Zo'n nieuw bad inspireert tot hard zwemmen en dat hebben De Meeuwen gedaan. Opvallende persoonlijk records waren er onder andere voor Mathieu Fuijkschot en Ilias Laghrich (100 vrij), Chouaib Bouayad (100 rug) en Sacha van den Heuvel (100 rug). De jonge tweelingzusjes Nicole en Chantal den Turk zwemmen pas kort bij De Meeuwen, maar wisten zich nu al te plaatsen voor deze kampioenschappen en zwommen beiden mooie PR's.

winterkring klein

Medailles

Op de 50 vlinderslag verraste Aiden Wallace met een bronzen medaille. Clubgenoot Maurits van Bommel wist hetzelfde te bereiken na een spannende strijd op de 100 schoolslag, terwijl Leonid Fokeev op dezelfde afstand zilver behaalde in de leeftijdscategorie 9 jaar. De grootverdieners voor De Meeuwen waren Dion Fuijkschot en Dominique De Bonis. Zij waren ieder goed voor maar liefst twee zilveren medailles.

Klik hier voor alle uitslagen van de regionale winterkampioenschappen.

Op koers voor promotie

Volgend weekend zwemt de wedstrijdploeg van De Meeuwen de Verenigingszwemcompetitie. De wedstrijd wordt gezwommen in het eigen bad. Aanvang 16.00 uur. Komt allen, de Diemenaren zijn op koers voor promotie én het kampioenschap.

Contactgegevens

De Meeuwen Diemen
Ouderkerkerlaan 10
1112 BE Diemen-Zuid
e-mail: ledenservice@demeeuwen.nl
Locatie zwembad
Wethouder F.B. Duranbad
Ouderkerkerlaan 10
1112 BE Diemen-Zuid
Vertrouwenspersoon Michael van Leeuwen
e-mail: vcpmichael@demeeuwen.nl.
telefonisch: stuur een (MMS-)bericht naar het e-mailadres en je wordt teruggebeld