De jongste zwemmers van De Meeuwen zwommen op 13 en 14 juni de regionale miniorenkampioenschappen. Drie Meeuwen wonnen samen maar liefst 11 medailles


Dion Chantal DominiqueBij de meisjes geboortejaar 2005 viel Dominique DeBonis twee maal in de prijzen met een bronzen medaille op de 100 vrij en 200 wissel. Helaas greep zij drie keer net naast een podiumplek door als 4e te eindigen. Chantal den Turk (2004), pas een jaar actief als wedstrijdzwemster, deed een schepje bovenop de prestatie van Dominique met drie bronzen medailles op de 200 wissel, 100 vrij en 100 rug plus een zilveren medaille op de 400 meter vrije slag.

Het goudhaantje van deze minorenfinales is Dion Fuijkschot. Dion won een zilveren medialle op de 100 meter schoolslag, maar beter nog: hij mag zich maar liefst 4 x de snelste van de regio Amsterdam - t Gooi noemen. Dion won het hoogst haalbare van deze kampioenschappen met gouden medailles op de 100 rug, 400 vrij, 100 vrij en 200 wisselslag. 

De oudere broer van Dion, Mathieu Fuijkschot, kwam vrijdag aan de start tijdens de Nederlandse Jeugd en Juniorenkampioenschappen in Eindhoven. Met een knappe PR wist Mathieu zich naar een 65e plek te zwemmen van alle jongens uit zijn geboortejaar. Een prachtige prestatie, zeker gezien het feit dat Mathieu pas 2 jaar aan wedstrijdzwemmen doet.

Contactgegevens

De Meeuwen Diemen
Ouderkerkerlaan 10
1112 BE Diemen-Zuid
e-mail: ledenservice@demeeuwen.nl
Locatie zwembad
Wethouder F.B. Duranbad
Ouderkerkerlaan 10
1112 BE Diemen-Zuid
Vertrouwenspersoon Michael van Leeuwen
e-mail: vcpmichael@demeeuwen.nl.
telefonisch: stuur een (MMS-)bericht naar het e-mailadres en je wordt teruggebeld