Tijdens het eerste weekend van de regionale zwemkampioenschappen leverde De Meeuwen maar liefst 4 regiokampioenen af; de broers Mathieu en Dion Fuijkschot en de tweelingzussen Chantal en Nicole den Turk.

Mathieu bracht de meeste titels op zijn naam met 3 keer goud, hij IMG 20160502 WA0001veroverde daarnaast een bronzen medaille. Dion won de meeste medailles met 1 keer goud, 2 keer zilver en 2 keer brons. Chantal en Nicole wisten naast respectievelijk 4 en 2 medailles ook elk een clubrecord op naam te zeten. Chantal op de 400 meter vrije slag en Nicole op de 200 meter rugslag. Sacha van den Heuvel wist op de 200 meter rugslag een bronzen medaille te behalen. De grootste PR van het weekend kwam op naam van Robin DeBonis op de 50 meter vrije slag.

Volgend weekend is de tweede helft van de regiokampioenschappen en tevens de laatste mogelijkheid voor plaatsing voor de Nederlandse Junioren en Jeugdkampioenschappen. Dion Fuijkschot is al verzekerd van een toegangsbewijs. Hij mag maar liefst 4 keer starten tijdens de wedstrijden die half juni in Dordrecht gezwommen worden.

Foto: Dion Fuijkschot, goed voor 4 startbewijzen voor het NJJK

Contactgegevens

De Meeuwen Diemen
Ouderkerkerlaan 10
1112 BE Diemen-Zuid
e-mail: ledenservice@demeeuwen.nl
Locatie zwembad
Wethouder F.B. Duranbad
Ouderkerkerlaan 10
1112 BE Diemen-Zuid
Vertrouwenspersoon Michael van Leeuwen
e-mail: vcpmichael@demeeuwen.nl.
telefonisch: stuur een (MMS-)bericht naar het e-mailadres en je wordt teruggebeld