Sponsorswim

13 januari 2024

SWIM FOR UKRAINE

Op zaterdag 13 januari organiseert Zwemvereniging De Meeuwen haar tweede Sponsor Swim. 

 

Ook dit jaar halen we geld op voor Oekraïne. Er wordt gezwommen voor de mensen en dieren die onder het oorlogsgeweld gebukt gaan. Hiervoor wordt samengewerkt met vrijwilligersorganisaties die hulpverlening bieden in Oekraïne: De leeuw Kyiv en House of Animals. 

 

Zwem mee, moedig aan en sponsor voor het goede doel!

 

Sponsorzwemmen 13 januari 2024

  • Kinderen tot 13 jaar: 18.30 – 19.30
  • 13 jaar en ouder:  19.45 – 20.45

Het is voor ouders mogelijk om met hun kind mee te zwemmen. Zij zwemmen dan mee op het vroege tijdstip. Geef dit aan bij de inschrijving!

Onze goede doelen

De Leeuw Kyiv

Sinds het begin van de oorlog brengt Stichting De Leeuw Kyiv Nederlandse ondernemers samen die al ruim twintig jaar in Oekraïne wonen en werken. Dankzij hun lokale kennis en een groot netwerk aan contacten en betrouwbare partners in Oekraïne werkt de stichting vanaf dag één zeer effectief, via korte lijnen. Iedereen werkt geheel op vrijwillige basis. Stichting De Leeuw Kyiv helpt met transport, noodstroom, waterfilters, auto's, voedsel en meer. Het verleende extra noodhulp na de verwoesting van een dam in de rivier de Dnipro bij Nova Kakhovka. Waar het dagelijks leven volledig verwoest wordt, brengt Stichting Leeuw Kiev de noodzakelijke middelen.

House of Animals

House of Animals zet zich vanaf het begin van de oorlog met alle liefde voor de dieren in om aan hun lot overgelaten dieren in Oekraïne te redden. Het gaat daarbij om humanitaire hulp voor dieren, zoals medische ondersteuning, voer en opvang van dieren in shelters. Dankzij deze hulp konden de Oekraïense dierenvrienden al ruim 100.000 Oekraïense dieren van voedsel en hulp voorzien.
Via donaties uit Nederland kan House of Animals samen met betrouwbare partners en een groot netwerk de dieren hulp aan de oorlogsdieren bieden. Meer weten over de activiteiten van House of Animals in Oekraïne neem dan een kijkje op hun website!

Heb je vragen over de sponsorswim?

De sponsorswim wordt georganiseerd door de Zwemschool van De Meeuwen. 

 

Heb je vragen voor het team? Neem dan contact met ze op via sponsorswim@demeeuwen.nl.

Terugblik Swim for UA 2023

Zo’n 70 zwemmers – volwassenen en kinderen – zwommen 11 februari 2023 onder aanzwepende bombastisch muziek en steun van het publiek, 10.000 euro voor Oekraïne bij elkaar. De sponsorswim was een groot succes!

Dit jaar zijn onze plannen ambitieuzer en nog cooler. Zwem komende januari met ons mee voor de dieren en mensen in Oekraïne. 

Bedankt voor wie er toen bij was! Welkom aan hen die er nu bij zullen zijn!

Onze locatie