Sponsorswim

13 januari 2024

SWIM FOR UKRAINE

Op zaterdag 13 januari organiseerde Zwemvereniging De Meeuwen haar tweede Sponsor Swim. 

 

 

Er werd geld opgehaald voor Oekraïne. Er is gezwommen voor de mensen en dieren die onder het oorlogsgeweld gebukt gaan. Hiervoor wordt samengewerkt met vrijwilligersorganisaties die hulpverlening bieden in Oekraïne: De leeuw Kyiv en House of Animals. 

 

 

Er is actief gezwommen, aangemoedigd en gesponsord voor het goede doel. 

Terugblik Swim for UA 2024

Zo’n 70 zwemmers – volwassenen en kinderen – zwommen 13 januari onder aanzwepende bombastisch muziek en steun van het publiek, geld bij elkaar voor Oekraïne. De sponsorswim was een groot succes!

 

Oprechte dank aan alle vrijwilligers die zich hebben ingezet bij het tellen van banen, opruimen, opzetten, het bemannen van de kidszone en achter de eetkraampjes! Ook willen wij onze waardering uitspreken naar alle supporters en sponsoren, evenals degenen die overwegen ons te sponsoren. Een speciale dank gaat uit naar het Duranbad Diemen (want zonder badwater geen sponsorswim) en de familie Reijnen voor hun bijdrage aan het drukken van onze posters. Dank aan iedereen (zoals bijvoorbeeld dierenkliniek De Wetering) die ons initiatief via het ophangen van onze posters of via sociale media heeft gedeeld! Heel veel dank aan Judith die onze webpagina heeft gehost.

 

De aanleiding voor onze sponsorswim is helaas een zorgwekkende situatie. De oorlog in Oekraïne veroorzaakt aanzienlijk leed, met een intense psychologische impact door de Russen. Zowel mens als dier zijn slachtoffer van deze tragische omstandigheden. We willen onze oprechte dank uitspreken aan De Leeuw Kyiv en House of Animals voor hun moedige inzet in dit gebied en dank dat zij onze goede doelen wilden zijn.

 

Het is van cruciaal belang dat Oekraïne deze strijd niet verliest, omdat dit verstrekkende gevolgen zou hebben voor vrijheid, resulterend in meer vluchtelingen en een verlies van controle over belangrijke bronnen aan Rusland. Deze zorgwekkende ontwikkelingen beperken zich niet tot Oekraïne.

Het was ontroerend om te zien hoe de sponsorswim leefde onder “onze” Oekraïense gemeenschap. We ontvingen reacties uit het hele land en zelfs giften uit het buitenland. 

 

Ongeacht de omvang van de donatie, elke bijdrage is waardevol en wordt gegeven vanuit een warm hart. We zijn bijzonder dankbaar voor de gulle steun van de gemeente Diemen. Een speciale dank aan wethouder sport Jeroen Klaasse en burgemeester Eric Boog, die ons evenement bezochten en een genereuze cheque van 2500 euro overhandigden. Uiteraard kunnen wij nog niet melden wat er voor de goede doelen is opgehaald. Er komen nog steeds donaties binnen. Leon (onze penningmeester) heeft hier ook veel werk aan. Zodra wij het eindbedrag van hem hebben doorgekregen laten wij het jullie weten! Wij willen uiterlijk woensdag 31 januari het geld naar de goede doelen overmaken.

 

Geld overmaken kan nog via onderstaande link of via de QR code. 

https://www.ing.nl/de-ing/payreq?trxid=OIDX9A2pUrvTnPYsX9TeD8y3Do2AKFDu&fbclid=IwAR1r54wVOOnqsw8IFDZ9Av13ACXGd2l4GO1rqENaNKFeLaiWahuni3F2xoE&flow-step=payment-request

 

 

Onze goede doelen

De Leeuw Kyiv

Sinds het begin van de oorlog brengt Stichting De Leeuw Kyiv Nederlandse ondernemers samen die al ruim twintig jaar in Oekraïne wonen en werken. Dankzij hun lokale kennis en een groot netwerk aan contacten en betrouwbare partners in Oekraïne werkt de stichting vanaf dag één zeer effectief, via korte lijnen. Iedereen werkt geheel op vrijwillige basis. Stichting De Leeuw Kyiv helpt met transport, noodstroom, waterfilters, auto's, voedsel en meer. Het verleende extra noodhulp na de verwoesting van een dam in de rivier de Dnipro bij Nova Kakhovka. Waar het dagelijks leven volledig verwoest wordt, brengt Stichting Leeuw Kiev de noodzakelijke middelen.

House of Animals

House of Animals zet zich vanaf het begin van de oorlog met alle liefde voor de dieren in om aan hun lot overgelaten dieren in Oekraïne te redden. Het gaat daarbij om humanitaire hulp voor dieren, zoals medische ondersteuning, voer en opvang van dieren in shelters. Dankzij deze hulp konden de Oekraïense dierenvrienden al ruim 100.000 Oekraïense dieren van voedsel en hulp voorzien.
Via donaties uit Nederland kan House of Animals samen met betrouwbare partners en een groot netwerk de dieren hulp aan de oorlogsdieren bieden. Meer weten over de activiteiten van House of Animals in Oekraïne neem dan een kijkje op hun website!

Onze sponsoren

Vesela Pani

Toen de oorlog begon in Oekraïne, hebben veel vrouwen met kinderen  gedwongen hun huis moeten achterlaten en kwamen naar Nederland. Zo is Vesela Pani ook ontstaan met twee doelstellingen:

 

1. Een plek waar werk wordt gecreëerd voor Oekraïnse vrouwen zonder dat er omscholing nodig is.

2. Een plek waar Nederlanders en/of expats kennis kunnen maken met de Oekraïnse gastronomie. 

 

Tijdens de sponsorswim kan je sponsoren door één van de gerechten van Vesela Pani, Borcht en/of Vareniki aan te schaffen. 

Allrent IT & AV Solutions

Bij Allrent IT en AV Solutions werkt een gedreven club mensen die zich iedere dag met hart voor de zaak inzetten voor het leveren van een top product.

 

Met de juiste professionals op de juiste plek wordt iedere klant optimaal bedient in zijn of haar IT en AV-vraag. Zo profiteert u als klant van onze jarenlange ervaring en dat zie je terug in onze werkwijze.

Jumbo Diemen

Bij Jumbo Diemen kan je altijd de boodschappen vinden die je zoekt. 

 

Kees van Vlaanderen van Jumbo Diemen-Zuid steunt ook nu weer ons initiatief met diverse goederen die we voor het goede doel mogen verkopen.

Heb je vragen over de sponsorswim?

De sponsorswim wordt georganiseerd door de Zwemschool van De Meeuwen. 

 

Heb je vragen voor het team? Neem dan contact met ze op via sponsorswim@demeeuwen.nl.

Terugblik Swim for UA 2023

Zo’n 70 zwemmers – volwassenen en kinderen – zwommen 11 februari 2023 onder aanzwepende bombastisch muziek en steun van het publiek, 10.000 euro voor Oekraïne bij elkaar. De sponsorswim was een groot succes!

Dit jaar zijn onze plannen ambitieuzer en nog cooler. Zwem komende januari met ons mee voor de dieren en mensen in Oekraïne. 

Bedankt voor wie er toen bij was! Welkom aan hen die er nu bij zullen zijn!

Onze locatie